Početna

Vijesti

Svečano otvorenje kontakt točke Dunavske strategije

  • Ispis
  • E-mail

baden WPokrajina Baden-Württemberg na dan 15. srpnja 2015. organizirala je u svom reprezentacijskom uredu u Bruxellesu svečano otvaranje kontakt točke Dunavske strategije.
Dunavske zemlje su na ovom događaju prezentirale svoju gastronomsku ponudu. Hrvatske regije su također imale štand sa promotivnim materijalima. Uvodni govornici su bili Petar Friedrich, ministar za Bundesrat, Europu i međunarodne poslove, Baden-Württemberg, i Walter Deffaa iz generalnog direktorata za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije.
Pokrajina Baden-Württemberg je otvorila kontakt točku Dunavske strategije (DSP) u svom predstavništvu u Bruxellesu u svibnju 2015., uz potporu Europske unije.
Kontakt točka je koordinacijsko tijelo Strategije EU za dunavsku regiju (EUSDR), a s njome Opća uprava za regionalnu politiku Europske komisije i nacionalni koordinatori za EUSDR poduzimaju novi pristup u upravljanju tom makro-regionalnom strategijom EU.

 

Europski fondovi za strateška ulaganja: što s time dobivaju regije i gradovi?

  • Ispis
  • E-mail

barometarKonferencija „Europski fondovi za strateška ulaganja: Što s time dobivaju regije I gradovi?" je događaj koje je organizirao Odbor regija i koji je bio održan 7.7.2015. u zgradi Jacques Delors u Bruxellesu.
Glavni cilj ove konferencije bio je predstaviti novi investicijski plan Europe. U iduće dvije godine plan EU je da iskoriste 315 milijardi eura za dodatne investicije. Lokalne I regionalne vlasti će igrati veliku ulogu u upravljanju ovih ulagačkih projekata. Tijekom ovog kratkog sastanka predstavljen je i potencijal za ulagački plan Europe za lokalne i regionalne sudionike.

 

Događaj „Vodič za analizu troškova i koristi za investicijske projekte“

  • Ispis
  • E-mail

cretu1Europska komisija, Opća uprava za regionalnu i urbanu politiku i JASPERS, Zajednička pomoć za podršku projektima u europskim regijama, organizirali su događaj „Vodič za analizu troškova i koristi za investicijske projekte" u Albert Borschette kongresnom centru u Bruxellesu 2. srpnja 2015. godine.
Glavni cilj je bio predstaviti ključne dionike te ažurirani vodič za cost-benefit analizu investicijskih projekata koji će se financirati kroz Europski fond za regionalni razvoj i Kohezijski fond u programskom razdoblju 2014-2020. Također predstavljene su glavne zakonske, proceduralne i metodološke promjene vezane za velike projekte. Događaj je bio prilika za razmjenu informacija i raspravu s ključnim stručnjacima koji su uključeni u ažuriranju vodiča.

 

Proslava Dana državnosti i ulaska RH u EU u Bruxellesu

  • Ispis
  • E-mail

proslava rh u EUProslava Dana državnosti i ulaska RH u EU u Bruxellesu održala se 29.06.2015. u Akademiji znanosti i umjetnosti u Bruxellesu.
Stalni predstavnik RH pri EU, vlp Mato Škrabalo, otvorio je povodom proslave izložbu fotografija „Hrvatska iz zraka" autora Davora Rostuhara u prostorima Info Point Europa u Bruxellesu.Izložba je inicirana od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova a organizirana od strane Stalnog predstavništvo Republike Hrvatske pri Europskoj uniji i Hrvatske kuće u suradnji s Glavnim tajništvom Vijeća i Europskom komisijom.
Također održan je i malonogometni turnir u organizaciji nogometnog kluba Croatia Bruxelles.

 

Održan sastanak mreže CORAL

  • Ispis
  • E-mail

bavarskaPartnerski sastanak mreže CORAL održao se u predstavništvu pokrajine Baden-Württemberg u Bruxellesu, 25.06.2015.
Mreža europskih regija CORAL je neformalna zajednica regija, s ciljem da se poboljša regionalna politika za aktivno i zdravo starenje. To je mreža učenja i stvaranja suradnje u procesu inovacija. Cilj mreže Coral je povjerenje između partnera koji ulažu energiju i kreativnost u ovoj vrijednoj suradnji te rad na provedbi inovativnih rješenja za aktivno i zdravo starenje. Dubrovačko neretvanska županija i regionalna razvojna agencija DUNEA prvi su hrvatski partner koji se pridružio ovoj mreži.

U skladu s Europskim partnerstvom za inovacije za aktivno i zdravo starenje (EIP AHA), mreža Coral doprinosi poboljšanju održivosti i učinkovitosti socijalnih i zdravstvenih sustava kroz EU projekte te radi na jačanju i poboljšanju konkurentnosti tržišta za inovativnim proizvodima i uslugama i stvaranju novih mogućnosti za tvrtke.

 

STRANICA 1 od 43