PočetnaEU projekti i partneri

EU projekti

  • Ispis
  • E-mail
There are no translations available.

DUNEA d.o.o. županijska je tvrtka koja djeluje u cilju ravnomjernog gospodarskog razvoja na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Osnovna nam je uloga koordinirati na implementaciji strateškog plana razvoja županije te unaprijediti i koordinirati postojeće razvojne aktivnosti, a u skladu s potrebama naše regije.

Poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, pružanje financijske podrške, u skladu s nacionalnim potrebama i zahtjevima Europske unije planirati budućnost gospodarskog razvoja sa susjednim regijama. Kako bi se pojedini projekti počeli realizirati, posebnu pozornost pridajemo razvoju ljudskih resursa i obrazovanju, otvaranju radnih mjesta, privlačenju investicija i razvijanju malog poduzetništva. Zadatak agencije je biti glavni promotor i nositelj svih perspektivnih projekata kako bi omogućila stvaranje mehanizama za upravljanje razvojem, te stvaranje povoljne poduzetničke klime u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Kao potpora ekonomskom i socijalnom razvoju županije, naše poslovanje obuhvaća i pripremu seminara, radionica, okruglih stolova, tribina.

Projekti u provedbi

CHANCE- Promjena mogućnosti za nezaposlene mlade na tržištu rada Dubrovačko-neretvanske županije:

Promjena mogućnosti za nezaposlene mlade na tržištu rada Dubrovačko-neretvanske županije - pružanje podrške za nove metode rada za povećanje zaposlenosti nezaposlenih mladih u dobi od 20-29 godina, povećanje kapaciteta i motivacija za dugotrajno nezaposlene mlade.

 

Pilot program zapošljavanja visoko obrazovanih mladih - S.I.P.:

Uspostava tijela lokalnog partnerstva za zapošljavanje mladih, osmišljavanje pilot programa za visokoeducirane mlade kao pripravnici u hoteljerstvu i turizmu kako bi ostvarili radno iskustvo i bili konkurentniji na tržištu rada.

Vrijednost projekta iznosi 62.473,79 Eura.

 

Uspostava ICT sustava -PITAGORA

Cilj projekta je doprinijeti izjednačenju ICT razvoja jadranskih regija u dva segmenta: poduzetništvo i javni sektor.

 

Energetska učinkovitost u manjim zajednicama na Jadranskoj obali- ALTERENERGY:

Ukupna vrijednost projekta iznosi 200.100,00 Eura.

 

Tradicionalno maslinarstvo kao dio zajedničke prekogranične turističke ponude:

Ukupni proračun projekta iznosi 479.377,20 Eura, od čega je iznos proračuna Republike Hrvatske 230.107,11 Eura.

 

Priroda za budućnost - valorizacija zaštićenih prirodnih područja:

Ukupan proračun projekta iznosi 404.655,82 Eura od čega proračun Republike Hrvatske 214.986,17 Eura.

 

 

Razmjena iskustava NVU mladih u području EU Politika mladih u DNŽ -„EU&YOUth:

Povezivanje nevladinih udruga koje se bave pitanjima mladih, prijenos znanja o politikama mladih u EU kao i aktivnosti poticanje javnih središnje su teme  projekta  u iznosu od 90 290 Eur koji se financira sredstvima Europske Komisije.

Projekt "EU&YOUth" za cilj ima potaknuti javnu debatu o ulasku Hrvatske u EU i stimulirati razumijevanje europskih vrijednosti i politika hrvatskih građana, posebno u segmentu kreiranja i provedbe politika mladih.

EU&YOUth

 

 

 

Valorizacija lokalnih resursa u cilju razvoja ruralnog turizma-SEENET:

Specifični cilj projekta je pokrenuti, kroz inicijative suradnje sa italijanskim Regijama i akterima, prekogranični turistički sistem između dubrovačke i hercegovačke regije, oslonjen na ruralna područja i na njegove specifične kulturne, tradicionalne, poljoprivredno-prehrambene i smještajne resurse.  Tom cilju težit će se kroz jačanje stručnih kapaciteta lokalnih subjekata u domenu teritorijalnog maretinga i kroz realizaciju aktivnosti usmjerenih na identifikaciju i promociju poljoprivredno-prehrambenih, zanatskih i prirodnih resursa u turističke svrhe.

SEENET

 

 

 

Adriatic Danubian Clustering (ADC):

U sklopu otvorenog natječaja South East European, Regionalna razvojna agencija kandidirala je projekt Adriatic Danubian Clustering (ADC) čiji je cilj povezivanje kompanija kroz lance vrijednosti, poticanje poduzetništva kroz lokalne info punktove za dinamično partnerstvo, dizajn DBE (Digital Business Environement) baze za potrebe networkinga te razvoj teritorija kroz marketinške inicijative.

Vrijednost projekta: 2.500.000,00 €

Adriatic-Danubian Clustering (ADC)

 

 

COAST - očuvanje i održivo korištenje biološke i krajobrazne raznolikosti na dalmatinskoj obali.

 

COASTANCE

Climate change risks and sustainable planning along Mediterranean coasts